alap_logo_

Tömörkény – Egészségnap

2015. szeptember 18-án rendezték meg Tömörkényen az egészségnapot. Ezen a rendezvényen mind a négy iskola (Baks, Ópusztaszer, Pusztaszer és Tömörkény) részt vett. Az eseményt lázas készülődés előzte meg, hiszen a csapatok (minden iskolából a 8 osztály) előzetes feladatokat is kaptak. Az elkészítendő plakátnak az egészséges életmódról kellett szólnia, a zászlónak pedig az osztály szellemiségét, arculatát kellett tükröznie. Így felfegyverkezve vágtunk neki a túrának (busszal).


A megérkezést, illetve a táborhely megkeresését követően a hivatalos megnyitóig az osztályok különböző játékokon vehettek részt. Ezen elfoglaltságok közül talán a BOOT-CAMP érdemel külön említést. Itt a 8. osztályosok 10 fős csapata vett részt. A nehéz kezdést követően a félidő tájékán a csapatban összeállt a kép. Rájöttek, hogy még dobogós helyezést is elérhetnek. Ez olyan jól sikerült, hogy a legfelső fokára kerültek. Természetesen a kellő biztatás sem maradhatott el. Lelkes szurkolótábor kísérte figyelemmel az osztály teljesítményét.


A szabadon választható bemelegítő játékok után egy kis közös torna következett. Ennek köszönhetően sikerül kellőképpen megmozgatnunk az akkor még friss vagy frissnek tűnő izmainkat.


A testedzést és a hivatalos megnyitót követően az iskolák osztályonként kezdték el meglátogatni az előre megtervezett útvonalnak megfelelően az állomásokat. Amíg a csapatok megkeresték az első állomást, addig a 4 tagú zsűri lepontozta az elkészített plakátokat, és felkészült arra a nemes feladatra,hogy csapatzászlókra is pontot adjon.


A feladatok között szerepelt az ételkóstolás. Itt a kaja felismerése mellett az estlegesen elmaradt reggelit is lehetett pótolni.


Az állomások felkeresése közben a zsűri rendületlenül végezte a munkáját és „szigorú” szemmel értékelte a csapatok által elkészített zászlókat.


Ma már tudjuk, hogy az egészséges életmód nemcsak a testünk karbantartását jelenti, hanem ügyelnünk kell szellemünk frissességére is. Ennek érdekében a rendezvény szervezői olyan állomásokat is szerveztek, ahol totót kellett kitölteniük a gyerekeknek vagy éppen egy nagy gyümölcstálat kellett kirakniuk (puzzle).


A célba dobó játék osztatlan sikert aratott a diákok körében. Volt akinek a középső kört is sikerült eltalálni. Itt a harmadik osztályosok jeleskedtek az elért 3. hellyel. Ennek fejében ezt a játékot haza is vihették.


Hó ugyan nem volt, de ennek ellenére a csapatok megtanulták, hogy hogyan lehet a négy fős sílécet ügyesen kormányozni. Ez a művelet azonban csak több-kevesebb sikerrel járt.


„Baj van a részeg tengerésszel”. Ez valóban így is van. Az egyik állomáson a drog hatásait „próbálhatták ki” a tanulók a rendőrség által bemutatókon  alkalmaz különleges szemüvegen keresztül.


A feladatok végeztével egy kis szünet következett. A szünetben a kevésbé fáradt diákok és tanárok mérték össze erejüket egy gömb után rohangálva. Az elért eredmény sajnos titkos.


A pihenést követően elérkezett az ünnepélyes zárás időpontja. Itt az iskolánk igazgatója adta át a megérdemelt díjakat. Ezt követően fáradtan, élménykeben gazdagon indultunk haza.


Pusztaszer, 2015. október 14.

                                                                                                Mester-Szabó József