Főző tábor

Az idei évben július 13-17-ig került megrendezésre az általános iskolás gyerekek részére a főzőtábor, melynek helyszíne a Mária –telepi Közösségi ház volt. Hétfő reggel már 8 órakor izgatott gyerekek vártak ránk a kapuban, pedig a csak 9 órakor kezdődött a tábor. A résztvevők létszáma 10-13 fő volt egész héten, fiúk –lányok vegyesen, különböző korosztály. Ez a létszám és a lelkesedés egész héten megmaradt.,csak pár gyerek nem jött el különböző okok miatt. A hétfői napot a gyerekek megkérdezésével, kedvenc ételeik listájának összeállításával kezdtük. A heti menü az ő kívánságuk szerint lett összeállítva, melyben különböző levesek, rántott hús, és aranygaluska is szerepelt. A reggelek a hozzávalók előkészítésével, a zöldségek tisztításával kezdődtek, melyben szinte minden gyerek szeretett volna segíteni.. A kezdeti nehézségek után sikerült úgy szervezni a feladatokat, hogy minden gyerek az ügyessége szerinti feladatot végezze. A főzőtábor lelke Balogh Józsefné Gizike volt, aki főzési tudományát folyamatosan átadva, szakértelmével is segített ízletes, és egyszerű ételeket megfőzni a gyerekek részére. Az ételek elkészítése után a terítést mindennap a gyerekek végezték, ahogy a mosogatást és az összetakarítást is a felügyeletünk mellett. Az egész hétre jellemző volt a hangos jókedv, a gyerekek lelkesedése. Mindannyian szeretnénk, ha a tábor a jövő évben is megrendezésre kerülne.

Bízunk benne, hogy az itt megszerzett ismereteket a gyerekek hasznosítani tudják, és a főzést megszeretve felnőttkorukban az egészséges életmód szerint élnek.

Rostásné Limpek Ilona

Szociális munkás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>