Október 4-én négy projekt „találkozása” révén egész napos program kavalkád várta a több száz baksi érdeklődőt

„A jövőnek dolgozunk” komplex telep-program pályázatából immáron 5. alkalommal megszervezésre kerülő Egészségnapon délelőtt a Mária-telepi Közösségi házban tartottak belgyógyászati szűrővizsgálatokat, ami délután folytatódott a Faluházban, kiegészülve lúdtalp-szűréssel, illetve életmód tanácsadással. Ekkorra már benépesült a Faluház előtti tér, mivel a község két új beruházásának eredményeként ünnepélyes átadásokra került sor.

DSCF6325_rs

Elöszőr a játszótér bővítéseként kialakított Sport- és Fitneszparkot (TIOP pályázat), majd a teljesen felújított és megújult Faluházat (Darányi Ignác terv) vehette birtokba a nagyközönség.Búza Zsolt polgármester köszöntője mellett olyan prominens személyek méltatták a faluban végbemenő fejlesztéseket a közösségépítést és a felzárkóztatást szolgáló programokat, mint Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanád egyházmegyei püspök, Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár, Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Antal Imre plébános,  aki megáldotta az új létesítményt.

DSCF6634_rs

Ezt követően az Egészségnapon a mozgás kapta a főszerepet, ahol – a bemutatók mellett – olyan sportokat próbálhattak ki az érdeklődők, mint a bootcamp, TRX, alakformáló torna és a taekwondo. Mindeközben a gyerekeket egész nap kézműves foglalkozások, trambulin, gokart várta.

DSCF6776_rs

Négyórától a Baksi Hagyományőrző Egyesület által szervezett Tökfesztivállal folytatódott a nap, ahol tökből készült ételkülönlegességek, a baksi néptáncosok, a tiszakálmánfalvi Harmat zenekar, valamint vacsora és utcabál várta az érdeklődőket.

A programon készült képek ide kattintva megtekinthetőek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>