Kétszáz lakos kapott ételadományt Bakson – kistelekjaras.hu

 

A baksi önkormányzat és a Lehet Könnyebben Egyesület megállapodásának köszönhetően első alkalommal osztottak közösen ételadományokat, az algyői egyesület a jövőben rendszeresen segíteni fogja a falut

 

Április 7-én a baksi faluházban az önkormányzat és az algyői Lehet Könnyebben Egyesület közösen osztott ki ételadományokat a lakosságnak.

A Lehet Könnyebben Egyesülettel kötött az önkormányzat egy együttműködési megállapodást, ennek köszönhetően a közeljövőben lehetőségünk lesz különböző ételadományokat kiosztani a rászorultaknak. Ez most az első közös alkalom, hogy ételadományt tudunk osztani, ezúttal a legidősebb 200 lakost céloztuk meg. Függetlenül attól, hogy egy háztartásban többen is élnek, mindenki részesül ebből az adományból, reméljük, ezzel az ételadománnyal segíteni tudjuk a hétköznapjaikat. Az Élelmiszerbankkal is van kapcsolatunk az egyesületnek köszönhetően, a jövőben remélhetőleg lesz lehetőségünk az óvodában és az iskolában is különböző ételadományokat adni – nyilatkozta portálunknak Búza Zsolt polgármester.

baks_20170413_001

A Lehet Könnyebben Egyesület egészségmegőrző tevékenységgel és karitatív munkával – ruha- és élelmiszerosztással – foglalkozik. Bekapcsolódtak az Élelmiszerbank egyik projektjébe, amiben emberi fogyasztásra még alkalmas, de közeli szavatossági idejű élelmiszereket mentenek és juttatják el az emberekhez. Az egyesület szeretne a közeljövőben közhasznúvá válni, hogy jövőre már az adó 1%-t gyűjtve, könnyebben tudjon működni. Tavaly az egyesület elnökét, Landler Ibolyát a Délmagyarország szerkesztősége az Év embere 2016 díjjal jutalmazta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *