Ovis Tavaszi fesztivál Ópusztaszeren – kistelekjaras.hu

 

Baksi és tömörkényi óvodások vendégeskedtek a már hagyományos Tavaszi fesztiválon, ahol megannyi játékkal és ügyességi feladattal mulattak a gyerekek

 

„Nincsen hangom, nem beszélek, tiszta vízben vígan élek!” Na, vajon mi az? Ha nem tudja a választ, Kedves Olvasó, ne is nézze tovább ezt a cikket! Ám, ha kitalálta, böngésszen csak! Nagy titkokat árulunk el benne!

A titok egy jó receptben rejlik: végy egy óvodát, benne gyerekszerető, mindenre odafigyelő óvó nénikkel, akik – ha kell – összedugják a fejüket, és megszervezik a régió legjobb Tavaszi fesztiválját!

A Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda ópusztaszeri intézményében, annak is a szép, tágas csoportszobákkal és hatalmas, napos udvarral bíró épületében nagy volt a sürgés-forgás! Szombathelyiné Szabó Gyöngyi óvó néni nagy örömmel vállalta, hogy idén nagycsoportosaival készülnek fel az immár hagyományos Tavaszi Fesztiválra. A környékbeli óvodák közül minden tavasszal más és más intézmény a vendéglátó, a környék óvodásai most hozzájuk érkeztek!

opusztaszer_20170323_001

Pontosabban nem is a 21. századi igényeknek mindenben megfelelő óvodába, hiszen gyerekekkel, óvó nénikkel együtt már el sem fértek volna a csoportszobákban!

Uccu neki, átballagtak a helyi Faluházba, ahol már tavaszi pompában állt a nagyterem. Ide érkeztek a baksi és a tömörkényi vendégek.

Finom tízóraival fogadta őket a Süni csoport, a teától a szülők által hozott finomságokig minden volt a terített asztalokon, mi szem-szájnak ingere. Közben pedig a vendéglátó Süni csoport adott világraszóló esztrádműsort: Hupikék törpikék énekeltek, verseltek, táncoltak mindenki megelégedésére.

opusztaszer_20170323_002

Szabadosné Juti óvó néni, mint kapcsolattartó „hivatalosan” is köszöntötte a nap résztvevőit, majd elindult a móka, kacagás, vetélkedés! Vajon ki lesz a legügyesebb csapat a nap végére? Gyöngyi óvó néni azt mondja: itt, ma mindenki győztes lesz, hiszen a cél ezzel a Tavaszi fesztivállal az volt, hogy töltsünk együtt egy délelőttöt mi óvónők, szülők és a főszereplő gyerekek! Olyan feladatokat teszünk a nagycsoportosok elé, amelyek nem csak szórakoztatóak, de meg is dolgoztatják az agytekervényeiket, és lekötik a fölös energiájukat! Ezt egyébként ők nap, mint nap igényelik is – teszi hozzá Szombathelyiné Gyöngyi. Minden nap van foglalkozás a gyerekeknek Ópusztaszeren az énekórától a környezetismereten át a testnevelésig. Azt is mondhatnánk: kicsit már az iskolára is felkészítjük őket ezzel. Ezt egyáltalán nem bánják, sőt alig akarják abbahagyni az egyes foglalkozásokat, nekünk pedig jó érzés, hogy teszünk értük, a jövőjükért. De már megyek is, az első akadálypályánál van egy kis dolgom. De azt még feltétlen írd meg, hogy nagy köszönet a szülőknek, akik első szóra jöttek, hogy segítsenek!

opusztaszer_20170323_002

Na lássuk csak azokat az ópusztaszeri akadályokat! Minden pályánál egy szülő áll, ők a segítség!

Első feladat: minél több bábut kiütni a sorból! Mint a nagyoknál a teke! Saját készítésű, PET palackból fabrikált, virágos tetejű üvegek dőltek halomba, aki egyet sem talált el, az vigaszágon továbbjutott, a szülők jó szívének köszönhetően!

opusztaszer_20170323_002

Mennyi ormótlan krumpli golyó! Szakács legyen a talpán, aki egy fakanállal betereli őket a nagyteremben lévő apró kis kapuba!  Gyűlnek a pontok, minden csapat, minden állomáson végigmegy, nagy ám az izgalom!

Bíró Erzsike most nem a bölcsiben segít! Itt, mint szülő vesz részt a játékokban, épp a puzzle asztalnál felügyel és biztatja a kicsiket!

De nagy szerencsénk van, hogy jó az idő! Gyöngyike óvó néni ugyanis odakintre is tervezett feladatokat! Itt halacskák úsznak vígan, papírból készültek, amelyik ovis az aranyat találja el közülük egy kupakkal, az plusz pontot kap! Hajrá!

opusztaszer_20170323_002

Szülők hozták a gumikerekeket, a létra is ovis szerzemény, a legnehezebb pálya ma délelőtt! A gumikon szöcskeként átugrálni, a lefektetett létrafokokon egyensúlyozni, ovis legyen a talpán, aki nem véti el.

„A bajusza égnek áll, a borbélyhoz mégse jár, a konyhában üldögél, egeret fog, azzal él!”

Na, kedves olvasó, mi a megfejtés! Igen, a macska! Ám ezzel még nem ér véget a feladat! A csapatkapitány ovisnak ugyanis azt is el kellett döntenie: a megfejtés vízi, avagy szárazföldi állat! Ha előbbi, akkor kék karikába, ha az utóbbi, akkor egy pirosba kellett behuppannia!

Nem elég, hogy énekelni kell, a kifeszített kendőben a színes labdát ide-oda gurítani, és még arra is figyelni, hogy közben a laszti ne essen le? Hú, ez az utolsó pálya, sikerűűűűűlt!

A nagyteremben vár a megérdemelt finomság, jó leülni, beszélgetni, zenét hallgatni.

opusztaszer_20170323_002

A baksi vendégek is készültek! Hamar összeáll a pingvin-csapat, taps a jutalmuk, főleg, hogy tele pocakkal is végigugrálták a jól ismert slágert.

Az ópusztaszeri vendéglátók bőkezű ajándékokkal köszönték meg a vendégeknek, hogy itt voltak. Zsákba macska jutott mindenkinek, ezekben játékok lapultak, de az apró cukroknak és a közös csoportképeknek is nagyon örült mindenki!

Még néhány közös dal, pár falat finomság, és véget ér a délelőtt, mindenki visszatér saját kis óvodájába, lesz mit mesélni az otthon maradottaknak! A vendéglátó ópusztaszeriek pedig elmondhatják: érdemes volt szeretettel, mindenre odafigyelve készülni erre a napra! Lám, minden jól sikerült, ezt sokáig nem felejtjük el! Köszönjük Süni csoport, köszönjük Ópusztaszer!!!!!

Szabadosné Jutka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *