Baksi télbúcsúztató – kistelekjaras.hu

 

Télbúcsúztató és tavaszköszöntő ünnepséget tartottak a faluházban, ahol a gyerekcsoportok műsorait követően a farsangi fánk elfogyasztása és a kiszebáb elégetése sem maradhatott el

 

A Baksi Polgármesteri Hivatal szervezésében a hétvégén Falufarsanggal egybekötött télbúcsúztató és tavaszköszöntő ünnepséget tartottak a faluházban. A település télen készült életképeiből összeállított vetítés után Búza Zsolt polgármester köszöntötte a rendezvényterembe összesereglett vendégeket.

baks_20170307_008

A faluház feldíszített nagytermének színpadán egymást váltották azok a gyerekcsoportok, melyek egy-egy műsorszámmal készültek fel a Falufarsangra. Az ötletes koreográfiákkal és szépen elkészített jelmezekkel előrukkoló produkciók sorát a családi napközi kacsatánca indította el.

baks_20170307_009

Az óvoda középső csoportja Hupikék Töpikéknek, a nagycsoportosok a Táncoló talpak pingvinjeinek öltöztek, ami után a kiscsoportosok farsangi karneválja következett.

baks_20170307_027

Az általános iskola 5. osztályának műsora több tízezer évvel repítette vissza a közönséget az időben, az összesereglett ősemberek a tűz mellől felpattanva először vad gitárszólóba, majd táncba kezdtek.

baks_20170307_059

Végül Vazul néni szimatolta ki, hogy buli készül a színpadon, Bódi Guszti és a Fekete Szemek óriási hangulatot teremtett a 7. osztályosok előadásában.

baks_20170307_074

A polgármester megajándékozott minden gyerekcsoportot, felkészítőt és mindazokat, akik segítettek a falu rendezvényének létrejöttében. Majd minden vendéget meginvitált egy teára és farsangi fánkra, melyet délelőtt szorgos kezek sütöttek.

baks_20170307_085

Végezetül a faluház mellett nem maradhatott el a telet jelképező kiszebáb égetése sem, ami körül a helyi néptáncos gyerekek táncoltak.

Forrás: kistelekjaras.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *