Hatalmas sikere volt a nyolcadik Baksi Vőfély- és Zenésztalálkozónak – kistelekjaras.hu

 

A helyi néptánccsoportok nyitották, majd az egymást váltó zenekarok és a Jó LaciBetyár szolgáltatta a hangulatot a hajnalig tartó vőfély- és zenésztalálkozón, melynek bevételét a baksi gyerekekre fordítják

 

Idén már a nyolcadik Vőfély- és Zenésztalálkozóra került sor Bakson, még mielőtt a program elkezdődött volna, a vendégeket „Isten hozott” kisüsti pálinkával várták a szervezők. A hagyományokhoz híven, a forró bográcsokhoz és az ott serénykedő pörköltfőzőkhöz vezetett először a vőfélyek és a zenészek útja, ahol zeneszó kíséretében kóstolták meg a vőfélyek a később asztalra kerülő finom vörösboros marhapörköltet.

baks_zene_vofely_20170222_023

Innen vonultak be a néptáncos gyerekek, a vőfélyek és zenekarok a vendégekhez, ezzel kezdetét véve a VIII. Baksi Vőfély- és Zenésztalálkozónak.

baks_zene_vofely_20170222_052

Az estet Cimberné Maszlag Anikó nyitotta meg, aki idén is főszervezője volt a rendezvénynek.

baks_zene_vofely_20170222_075

A baksi néptáncos gyerekek fellépése ezúttal is elkápráztatta a zsúfolásig telt baksi sportcsarnok közönségét. A produkciók sorában dunántúli ugróst és nagyecsedi táncokat is bemutattak. Felkészítőjük Baloghné Váradi Brigitta, a helyi néptánccsoport vezetője és Gazsi László, aranysarkantyús táncos volt, akinek nem mindennapi tánctudása óriási sikert aratott a nézők között.

baks_zene_vofely_20170222_119

Búza Zsolt polgármester köszöntött minden megjelentett, elmondta, hogy a jótékonysági bál bevételét a baksi gyerekekre fordítják. Köszönetét fejezte ki a szervezők, a résztvevők és a vendégek felé. Cimberné Maszlag Anikónak, Baloghné Váradi Brigittának és Kovács Jánosnak, művésznevén Subásnak külön megköszönte a rendezvény létrejöttéhez elengedhetetlen segítségüket. A résztvevő vőfélyeknek és zenészeknek egy-egy emléklapot és üveg bort nyújtott át, de a vacsorát követően a szakácsokról sem feledkezett meg.

baks_zene_vofely_20170222_130

Majd következett a vőfélyek bemutatkozása, Lázár László, Nagy István, Kovács Sándor, Gyalai József és Nagy Mihály is frappáns belépővel köszöntötte a vendégeket.

baks_zene_vofely_20170222_158

A zenekarok bemutatkozása sem maradt el, itt a zenekarvezetők mutatták be a zenekarok tagjait. Négy zenekar húzta a talpalávalót az est folyamán: a Subás zenekar, a csanyteleki Ifj. Kósa zenekar, a csongrádi Helo-zenekar és a Cocktail Band Balástyáról.

baks_zene_vofely_20170222_162

A Himnusz közös eléneklését követően került sor a vacsorára, melyet a segítők kíséretében a vőfélyek szolgáltak fel egy-egy asztalsornak. A bográcsos marhapörkölt elfogyasztása után pedig a táncé és a szórakozásé volt már a főszerep.

baks_zene_vofely_20170222_192

A hangulatról nemcsak az egymást váltó zenekarok, hanem az est sztárvendége, a Jó LaciBetyár is gondoskodott. A sztárfellépő hatalmas hangulatot teremtett, a vendégek együtt énekelve és táncolva buliztak a hatalmas bajszú énekessel.

Forrás: kistelekjaras.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *